Sandık Ataması Şubelerde & Bölgede Nasıl Yapılır ....
Şubede rutin bir yoğunluk, derken bir mail gelir. maile baktığımda Bankamızın Emekli sandığı ile ilgili bir mail yanılmıyorsam 4-5 ek vardı. biraz göz gezdirdim fakat dikkatlice okuyamadım. Mesleğimizin zorunluluğu gereği dikkatimi sıradaki Misafirimize yöneltip, ilgilenmeye başladım.
Bir kaç gün sonra Sandık seçimi için temsilci seçilmesi gerekiyormuş. Şubede bizim fikrimizi soran olmadı. Seçim yapılmış; Müdür Bey Asil Temsilci , Şubeden bir arkadaşımız Yedek Temsilci olarak belirlenmiş... İlgili Mazbatalar imzalanmış ve gereken yerlere gönderilmiş. daha sonradan bende Aday olmak isterdim diye içinden geçirdim. keşke benimde temsil etmek ister misin? diye sorsalardı.
Bir gün sonra ben diğer şubelerden bir kaç arkadaşım ile görüştüm onlarında benzer şekilde işleyişin olduğunu, Hatta bazı Şube Müdürlerinin personeli toplayıp kendisini seçtirdiğini bu seçimler için ayıracak zamanınız olmadığı bahanesini personele sunuyormuş. Bu dikte çok üzücü. İyi ki bizim Müdürümüz sessiz sedasız işi bitirmiş. Üzücü
Sonraki hafta izinliydim. Bölge Müdürlüğümüze gittim. arkadaşımı ziyaret ettim. biraz sohbetten sonra seçimler ne oldu dedim ve güldüm. yapıldı dedi. Gülen yüzüm düştü. Hayırlı olsun dedim. Bu kez o güldü...
Şimdi düşünüyorum; Acaba hangi şanssız personel o mazbatayı isteklerine göre düzenledi, Bölge Müdürümüzün odasına girerken ceketinin düğmesini ilikledi. elindeki kağıdı uzattı.
Bölge Müdürümüz gözlerini kısarak mazbataya baktı, kendisini 1. sırada gördü ve mazbatanın altını imzaladı.
Bölgemiz delegesi böyle belirlenmiştir...

Ben bir seyahat yazarıyım ve dünyanın çeşitli yerlerinden ilginç hikayeler toplamayı seviyorum. Yolculuklarımda,https://el-kitap.org/e-kitaplar/ask/ adresindeki seyahat ve kültür kitaplarını okuyarak ilham alıyorum. Bu kaynaklar, ziyaret ettiğim yerlerin tarihini ve kültürünü daha iyi anlamamı sağlıyor ve yazılarıma derinlik katıyor.